O projektu

U skladu sa svojom primarnom zadaćom, promoviranjem hrvatskog glazbenog stvaralaštva, Hrvatsko društvo skladatelja i njegova producentska kuća Cantus d.o.o. pripremili su novi glazbeni projekt koji bi na dosad nepoznat način obogatio hrvatsku glazbenu scenu – Concerto in Cro.

Riječ je o seriji koncerata na kojima se izvode najbolja ostvarenja hrvatske glazbe u posljednjih 300 godina, od razdoblja baroka i klasike, preko romantike i dvadesetog stoljeća do danas. Skladbe hrvatskih kompozitora, Luke Sorkočevića, Vatroslava Lisinskog, Dore Pejačević, Ivana pl. Zajca, Blagoja Berse, Brune Bjelinskog, Borisa Papandopula i mnogih drugih, izvodi ansambl predvođen koncertnim majstorom Anđelkom Krpanom, a kojim ravnaju istaknuti hrvatski dirigenti, Zoran Juranić i Saša Britvić. U ulogama solista nastupaju najpoznatija imena hrvatske scene klasične glazbe.

Concerto in Cro je kulturni i glazbeni doživljaj koji kombinira edukativnu, informativnu i promidžbenu komponentu prezentacije hrvatske glazbe, istovremeno pružajući posjetiteljima užitak upoznavanja najljepših stranica hrvatske glazbene literature.

Koncerti se održavaju na atraktivnim lokacijama u centru Zagreba, tijekom ljeta na otvorenom, na pozornici na Griču, a u ostalim terminima u Gradskom kazalištu Komedija, uz mogućnost dodatnih koncerata na drugim lokacijama i terminima.